Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η ΔΕΗ δεν πωλείται για τα «φράγκα»…

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Προέδρου του ΠΑΣΠΑ ΔΕΗ

Επειδή διάφοροι άσχετοι – κυρίως πολιτικοί – γράφουν και δηλώνουν εντυπωσιακές «μπούρδες» τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ», ας αποσαφηνίσουμε ορισμένα πράγματα… Καταρχήν το ρεύμα ως δημόσιο αγαθό αφορά όλους τους Έλληνες και η ΔΕΗ είναι από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων...

Όλες οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση νερού και ενέργειας, δεν γίνονται για οικονομικούς λόγους. Άλλωστε το τίμημα που θα δοθεί για την αγορά της «μικρής ΔΕΗ», ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να λύσει κανένα οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αφού δεν θα εξυπηρετήσει ούτε το δημόσιο έλλειμμα, ούτε το εξωτερικό χρέος, ούτε καλά καλά τα χρέη της ίδιας της ΔΕΗ… 1,5 δις που θα δοθεί – περίπου – στοιχίζει η νέα μονάδα που πρέπει να φτιάξει η ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα!!! Όλος αυτός ο κακός χαμός γίνεται για τον έλεγχο όλων των ζωτικών πηγών της Ελλάδος, τις οποίες οι γεωπολιτικοί μας σύμμαχοι θέλουν να ελέγχουν πλήρως.
Τους ενδιαφέρει ο έλεγχος, αλλά παράλληλα δεν θέλουν και μεγάλες αντιδράσεις γιατί αν φοβούνται κάτι, αυτό είναι η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ. Θέλουν πολλές, μικρές και διαφορετικές αντιδράσεις. Γι αυτό τον λόγο δεν αποσαφηνίζουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ για το τι ακριβώς είναι η "μικρή ΔΕΗ", αλλά θολώνουν τα νερά με αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον κόσμο. Άλλα λέει ο Ταμήλος, άλλα η Βούλτεψη, άλλα ο Μανιάτης και άλλα ο Παπαγεωργίου!!! Μας «μπερδεύουν» και μας διχάζουν… Με τη γνωστή συνταγή του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ… Και τον «κλαδικό εμφύλιο»…
Αυτή τη φορά η προσπάθεια τους γίνεται για τον έλεγχο της ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Και το ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ τους έχει επιστρατεύσει όλους. Κυβέρνηση, «αντιπολίτευση», «συνδικαλιστές», «επενδυτές», «δημοσιογράφους»… Στόχος τους να «μπερδέψουν» ουσιαστικά την ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ με τις πολλές και διαφορετικές, αλλά…… χαμηλών τόνων αντιδράσεις.
Οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ βέβαια δεν πρέπει να είναι έντονες, αλλά παράλληλα πρέπει και να μας πείσουν, πως όλοι από την πλευρά τους, αγωνίζονται για το «συμφέρον» μας.
Πρόκειται για το απίθανο «φρενοκομείο» στη χώρα που ανθίζει η «φαιδρά πορτοκαλέα». Και όσο σε αυτή τη χώρα Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και η ΛΟΓΙΚΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ θα εξαντλείται στο επίπεδο των σημερινών πολιτικών και των δημοσιογράφων τύπου «Ντερπεντέρη», τόσο θα πηγαίνουν όλα από το κακό στο χειρότερο.
Θέλω λοιπόν να ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ κάποια στοιχεία, που δεν τα αναφέρει κανείς…
Καταρχήν ότι και να λέει ο οποιοσδήποτε «τρόφιμος» αυτού του απέραντου «φρενοκομείου», ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ οποιαδήποτε εκχώρηση δημοσίου αγαθού σε ιδιώτες, ειδικά όταν αυτή η εκχώρηση αφορά ένα πρώτης ανάγκης δημόσιο αγαθό, που υποθάλπτει και εγκυμονεί ΣΟΒΑΡΟΥΣ κινδύνους, για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και το γενικότερο ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Ειδικά όταν μιλάει για "συνταγματικότητα" ο Βενιζέλος, τα πράγματα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ "αντισυνταγματικά"... Τον έχει κερδίσει με την αξία του τον τίτλου του κορυφαίου "Αντισυνταγματολόγου"...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ λοιπόν ΠΟΤΕ ένα βασικό ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, να γίνει εργαλείο ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ, στα χέρια του οποιουδήποτε ιδιώτη.
Όλοι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί στη χώρα, αν ένας ιδιώτης που κρατά στα χέρια του ένα ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ δημόσιο αγαθό όπως το ρεύμα ή το ΝΕΡΟ, ξαφνικά «τρελαθεί» και αποφασίσει για τους όποιους δικούς του λόγους να διακόψει την παροχή του.
Βλέπετε το σχέδιο είναι συγκεκριμένο και πολύ καλά μελετημένο… Πρέπει οπωσδήποτε να περιέλθουν σε ιδιώτες τα δημόσια αγαθά, γιατί μόνο έτσι θα μπορούν να ελέγχουν και να εξουσιάζουν τον λαό. Θέλουν πολύ σύντομα να αποκτήσουν τον έλεγχο όλων των αγαθών που έχει ανάγκη και χρησιμοποιεί ο άνθρωπος. Και την τροφή και το νερό και την ενέργεια.
Αυτά είναι τα «τρία πόδια» του πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται αυτός ο «γίγαντας» της σημερινής κοινωνίας των μεγαλουπόλεων. «Τροφή, νερό, ενέργεια». Όποιο πόδι όμως του πυλώνα και να σπάσει, ο «γίγαντας» γκρεμίζεται. Αυτοί όμως που «αγωνίζονται» για το «καλό» μας, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΤΡΙΑ ΠΟΔΙΑ».
Η προσπάθεια του ΕΛΕΓΧΟΥ της ΔΕΗ είναι μια μεγάλη παγίδα. Την έσπασαν και την ονόμασαν «μικρή» και «μεγάλη». Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Την είπαν «μικρή» για να νομίζει ο κόσμος πως πουλάνε την «μικρή» και η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ να είναι ΜΙΚΡΗ. Αλλά η αλήθεια είναι ΑΛΛΗ.
Ο Έλεγχος της ηλεκτρικής ενέργειας ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ εξ’ ολοκλήρου!!!!
Παραχωρούν και τα Δίκτυα και την «μικρή», ακολούθως και την «μεγάλη» ΔΕΗ…  Η «μικρή ΔΕΗ» θεωρητικά είναι μία αυτάρκης και ανεξάρτητη μονάδα , που μπορεί να λειτουργήσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την «μεγάλη». Το ίδιο ισχύει θεωρητικά και για την λεγόμενη «μεγάλη»…
ΜΟΝΟ που όλο αυτό είναι ψέμα, γαρνιρισμένο με απλές λέξεις, που δημιουργούν συγκεκριμένη σημειολογία και περνάνε υποσυνείδητα μηνύματα… Καμία «ΔΕΗ» δεν μπορεί να λειτουργήσει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την άλλη. Έτσι όποιος πάρει την «μικρή», ΕΛΕΓΧΕΙ και την «ΜΕΓΑΛΗ». Όποιος πάρει τη «μεγάλη» ελέγχει και την «μικρή»… Ποιος θα την πάρει; Το ενεργειακό σύστημα της χώρας μας… είναι αλυσίδα… Αλληλοεξαρτώμενο… Η ΔΕΗ  παρά τις παθογένειες ΚΑΤΑΦΕΡΕ εξελίχτηκε σ’ έναν ενεργειακό γίγαντα… Αυτόν τον γίγαντα πλέον δεν θα το ελέγχει το Ελληνικό κράτος… Θα το ελέγχει κάποιος που ΔΕΝ θα είναι Έλληνας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου